Αρχική » Συμβουλές

Συμβουλές

Οι λεκάνες Gastronorm διατίθενται σε inox και σε polycarbonate στις παρακάτω διαστάσεις :

  • 2/1 GN = 53×65 cm         -  Bάθος : 40/65/100/150/200 mm
  • 1/1 GN = 53×32,5 cm      -  Bάθος : 25/65/100/150 mm
  • 2/3 GN = 35,4×32,5 cm   -  Bάθος : 25/65/100/150 mm
  • 2/4 GN = 53×16,3 cm      -  Bάθος : 65/100/150 mm
  • 1/2 GN = 32,5×26,5 cm   -  Bάθος : 25/65/100/150/200 mm
  • 1/3 GN = 32,5×17,6 cm    -  Bάθος : 65/100/150 mm
  • 1/4 GN = 26,5×16,3 cm    -  Bάθος : 65/100/150 mm
  • 1/6 GN = 17,6×16,2 cm     -  Bάθος : 65/100/150 mm
  • 1/9 GN = 17,6×10,8 cm     –  Bάθος : 65/100 mm

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

  • Το ψυγείο δεν λειτουργεί
    1. Ελέγχουμε ότι το καλώδιο παροχής ρεύματος είναι στην πρίζα.
    2. Ελέγχουμε ότι ο διακόπτης είναι στην θέση ΟΝ.
  • Η θερμοκρασία δεν κατεβαίνει στο επιθυμητό επίπεδο
    1. Ελέγχουμε ότι οι πόρτες του ψυγείου είναι κλειστές
    2. Ελέγχουμε αν το στοιχείο ψύξεως στο εσωτερικό του ψυγείου είναι φρακαρισμένο από τυχόν ύπαρξη πάγου επάνω σε αυτό.
    3. Ελέγχουμε εάν εμποδίζεται η σωστή κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό του ψυγείου από λάθος αποθήκευση των προϊόντων.
    4. Ελέγχουμε εάν ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στην σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.
    5. Ελέγχουμε εάν ο συμπηκνωτής (condenser) είναι τυχόν φρακαρισμένος απο σκόνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΤΗ.

  • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ (ΟΝ/OFF), ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για βλάβες :

  • 23210.86205

  • 6947.925.155

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Η τακτική συντήρηση της συσκευής σας είναι απαραίτητη τόσο για την μακροχρόνια ομαλή λειτουργία της, όσο και για την υψηλότερη κατά το δυνατόν απόδοση της, χωρίς την υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Α. ΑΠΟΨΥΞΗ

Για την αποφυγή συσσώρευσης πάγου στο στοιχείο ψύξεως, κρίνεται αναγκαία η περιοδική απόψυξη του. Η απόψυξη γίνεται αυτόματα κάθε 4 με 6 ώρες χωρίς την παραμικρή επέμβαση. Οποιεσδήποτε επεμβάσεις στις παραμέτρους απόψυξης πρέπει να γίνονται μόνο από εξειδικευμένο τεχνίτη μετά την έγκριση του κατασκευαστή.

Β. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

Πριν από τον καθαρισμό του ψυγείου βεβαιωθείτε, για την δική σας ασφάλεια, ότι αυτό είναι εκτός λειτουργίας και ο ρευματολήπτης του εκτός πρίζας.

  • Φροντίστε να διατηρείτε το ψυγείο καθαρό. Καθαρίστε το τακτικά χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό (όχι χλωρίνη ή όξινους διαλυτές ) διαλυμένο σε νερό με ένα πανί ή μαλακό σφουγγάρι.
  • Καθαρίστε επίσης τον συμπυκνωτή (condenser) και τον ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας μαλακή βούρτσα η ηλεκτρική σκούπα .

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΤΗ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Αυτό που δουλεύει πραγματικά καλά με το inox είναι το καθαριστικό τζαμιών, που μυρίζει μάλιστα πιο ευχάριστα από ορισμένα εξειδικευμένα καθαριστικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απομακρύνετε σχετικά εύκολα τις διάφορες επικαθίσεις και τα υπολείμματα.

Πολύ καλά αποτελέσματα έχει η μαγειρική σόδα, αποτελεί ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό, και φθηνό καθαριστικό. Με τη σόδα, μπορείτε να καθαρίσετε δύσκολους λεκέδες και κηλίδες- απλά απλώστε τη σε ένα πανάκι, και περάστε τις επιφάνειες.

Αφού απαλλαγήκατε από τους λεκέδες, για να γυαλίσετε και να προστατέψετε από τη βρωμιά τις ανοξείδωτες επιφάνειες, μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής: βάλτε baby oil σε χαρτί κουζίνας, και κάντε ένα απαλό πέρασμα πάνω στις ανοξείδωτες επιφάνειες. Αυτό θα ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση. Επιπλέον, το baby oil παρέχει προστασία από δαχτυλιές, ενώ η γυαλιστερή εμφάνιση θα παραμείνει για αρκετές ημέρες. Αν καθαρίζετε συχνά με αυτό τον τρόπο, πέραν της απομάκρυνσης λιπών και μικρολεκέδων, το inox θα αποκτήσει μια βαθιά λάμψη.

Τέλος, έχετε κατά νου πως απαγορεύεται ο καθαρισμός ανοξείδωτων επιφανειών με χλωρίνη και άλλα δραστικά καθαριστικά. Εάν αφήσετε για πολύ καιρό αλάτι, ξύδι, χυμούς εσπεριδοειδών ή μουστάρδα πάνω σε inox, ενδεχομένως να προκληθεί διάβρωση, καθώς οι inox συσκευές έχουν αυξημένες, αλλά όχι απεριόριστες αντοχές.